Nederlands | العربية
zaterdag 21 april 2018 السبت 05 شعبان 1439

Diegene die niet houdt van Allaah en Zijn boodschapper

Geplaatst zaterdag 07 maart 2015 06:00


Diegene die niet van Allaah en Zijn boodschapper houdt, is een ongelovige.
En elke gelovige -ook al is hij een zondaar- bezit een fundament in zich dat hij van Allaah en Zijn boodschapper houdt.
En als hij in koefr of shirk is gevallen, zoals het uitschelden van Allaah en Zijn boodschapper of de Islaam, dan houdt daarmee de liefde voor Allaah en Zijn boodschapper op.

Indien er een fundament van Imaan aanwezig is, dan is het noodzakelijk dat het gepaard moet zijn met het fundament van liefde voor Allaah en Zijn boodschapper.
Diegene die handelt met ribaa of verkwist het geld van een wees of handelt met steekpenningen of valt zijn buren lastig of verbreekt zijn familiebanden zonder dat hij al deze zaken als toegestaan verklaard, dan heeft hij voorrang gegeven aan de liefde voor de zonde boven de liefde voor Allaah en Zijn boodschapper. Maar hij bezit nog een fundament van liefde voor Allaah en Zijn boodschapper.
Dan is hij in deze geval een zondaar en is zijn Imaan dalend en zwak.
Maar als hij ribaa (rente), alcohol en het ongehoorzaamheid tegenover de ouders als toegestaan verklaard, dan is hij een ongelovige met de consensus van de moslims(geleerden). Omdat hij Allaah en Zijn boodschapper verloochent. En dat hij ontkent wat vrij hoofdzakelijk gekend is in de religie.

Van het boek: Min7atoe l-Maliki l-Djaliel sharh sahieh Mohammed ibn Ismail - Deel 1, pag. 92
Geschreven door: Shaykh Abdel Aziez Ar-Raadjihie hafidahoeLlaah